Vinter OS 2014 i Sotji sänds endast i Viasats kanaler

Nu är det inte alls långt kvar till vinter OS i Sotji, Ryssland. Den 7 februari kommer vinterspelen att invigas och allt pågår till den 23 samma månad. Alla OS-evenemang har ett stort intresse från den svenska befolkningen. Det brukar till och med gå så långt att man planerar in sin semester efter OS-sändningar. Det populäraste sättet att följa OS är via tv och radio. Är man på jobbet eller liknande fungerar radion bäst, men sitter man hemma i soffan är tv-apparaten att föredra. I år har det skapats stor debatt kring live-sändningarna vid OS i Sotji. För första gången på över 40 år sänds allt i en annan kanal än de som SVT erbjuder.

Det är Viasat och MTG som har köpt alla rättigheter till OS-sändningarna och man kommer att stänga ute alla andra aktörer. T.ex. SVT kommer att få sända högst 90 sekunder rörliga bilder per dag från OS. Många röster skriker nu ut i förtvivlan eftersom Viasats kanaler finns i ett begränsat utbud till de svenska hemmen. Om man ser på SVT och deras utbud så har nästan hela befolkningen tillgång till dessa kanaler. Allt har dock handlat om pengar, MTG har lagt det högsta budet och får därmed alla rättigheter.

Vill du se på OS och kanske spela en slant på Oddset eller liknande, ja då måste du ha tillgång till Viasats kanaler. OS i sin helhet kan man se på Viasats Sportkanaler. Tv 3 och Tv 10 kommer att sända det bästa från OS. Det ska även gå att se allt genom Viaplay som är Viasats onlinealternativ.

Comments are closed.