Hittade bortglömd trisslott, blev miljonär

Detta har säkert varit en önskedröm för många, kanske har det hänt dig också att du har hittat en gammal bortglömt skraplott i fickan? Att hitta pengar hoppas många också på när man tar fram vinter- eller vårjackan ur garderoben i förhoppning att en femhundralapp ska ramla ur. Men denna dröm blev verklighet för ett par i Piteå.

Det var en dag i början av året då ett par hade storstädning i sitt hem i Piteå. Som man gör när man storstädar så går man igenom gamla papper och ser vad som ska sparas, och vad som sedan ska ner i soporna eller till pappersinsamlingen. Samma procedur gick detta par igenom. På mikrovågsugnen var det en hög med papper som skulle rensas så mannen tog på sig den uppgiften. Där bland allt papper fann han två stycken slarvigt skrapade trisslotter. I vanliga fall så kastar man lotterna när man har skrapat dem, men av någon anledning hade dessa blivit kvar. Mannen tog och kontrollerade dem ändå, bara på ren reflex. När lotterna var skrapade så var det en som utmärkte sig mer än den andra, det var nämligen tre lika miljonbelopp på lotten.

Paret blev naturligtvis chockade och trodde inte sina ögon, de kontrollerade lotten gång efter gång, efter gång. Till slut föll polletten ner, Paret från Piteå hade blivit miljonärer på triss.

Hur lotterna hade kommit dit, och hur de hade blivit bortglömda, det kan inte paret svara på. Pengarna ska användas till renovering, resor och sparande säger det lyckliga paret.

Comments are closed.