Överraskade av miljoner på lottospel

Det var det 18 januari, en lottodragning började som vanligt och denna gång blev det flera miljoner för den som hade sju rätt. Det visade sig att en ensam vinnare hade vunnit över 4 miljoner kronor. Han, hon eller dem hade lyckats att pricka in alla rätt på lotto 1.

Lotto är ett spel från Svenska Spel där man kan satsa pengar, välja ut sju nummer som man tror ska komma fram på dragning som går i tv två dagar i veckan. En gång på onsdagar kl. 17.15 och på lördagar kl. 17.45. Lördagar är en bra dag att spela på för då samlas det mesta av gamblingen i Sverige. Samma dag är det även spel på hästar, trav och stryktipset.

Vinnaren till dessa fyra miljoner var det inte så enkelt att få tag på. Ambassadören för Svenska Spel Pierre Jonsson gick bet den första tiden. Det tog nästan tre veckor innan man hade lokaliserat vinnaren. Det var ett pensionärspar som befann sig utomlands. De hade dessutom problem med sin mobiltelefon som man inte hade fått igång på ett bra tag. Därför hade Svenska Spel problem med att få tag i paret, men till slut lyckades man.

Chockad och överraskad

När paret fick veta att Pierre från Svenska Spel sökte dem för att tala om att paret hade vunnit 4 112 209 svenska kronor så blev de minst sagt chockade. Till en början förnekade paret att vinsten kunde vara deras, men efter lite frågor och övertalning från Svenska Spels ambassadör så gick kvinnan och mannen med på att de nu var miljonärer.

Pengarna skulle bland annat användas till att köpa ett boende utomlands, någonstans i solen.

Comments are closed.