Svenska Spel inför tvångsregistrering juni 2014

obligatoriskt spelkort hos svenska spel 2014

Det statliga företaget Svenska Spel gör om sina rutiner och kommer att inför obligatorisk registrering vid nästan alla spel som man erbjuder. I sommar, under juni månad så måste alla skaffa ett så kallat ”spelkort” från Svenska Spel. Varför? Här kommer förklaringen:

Sundare och säkrare spel

Svenska Spel beskriver denna övergång som någonting positivt. Att det ska bli mycket säkrare för en spelare att hålla koll på sina vinster och att man ser exakt hur mycket man faktiskt har vunnit. Det är också ett sätt att se om man har spelproblem eller inte, så att man ska kunna hålla en sundare inställning till spel och inte fastna i ett beroende. Har man ett konto hos Svenska Spel så kan man gå in på deras hemsida och få en detaljerad överblick.

En annan orsak är att man vill bekämpa den brottsliga verksamhet som pågår med uppgjorda matcher inom fotboll, penningtvätt osv

Första gången man spelar hos Svenska Spel efter övergången i juni så skapar ombudet ett konto åt dig. Det kan vara din lokala livsmedelsbutik, kiosk eller liknande. En kort tid därefter får du ditt spelkort levererat via vanlig post. Du behöver dock inte använda spelkortet, har du ett svenskt körkort så kommer denna legitimation bli automatiskt kopplad till spelkortet hos Svenska Spel.

Det bästa är att man får kontroll över sina vinster. Har man ett spelkonto och vinner pengar så bevakas detta och vinsterna betalas automatiskt ut efter 90 dagar om man inte väljer att hämta ut dem innan.

Dessa regler gäller alla spel som Svenska Spel erbjuder med undantag för lotter och besök på Casino Cosmopol i Sundsvall, Stockholm, Malmö och Göteborg.

Comments are closed.