Tippade fel! Och vann nästan 2 miljoner kronor

Aldrig har det varit så ”rätt” att ha ”fel”

Har ni svårt att förstå underrubriken? Egentligen är det ganska enkelt. Det var i maj som ett gäng vänner skulle tipsa på Svenska Spels Stryktipset och Europatipset. Man hade utsett Bosse Lundkvist till förstetippare denna dag. Gänget som består av 30 personer går ihop varje vecka och tipsar för gemensamma pengar och uppgiften att lämna in vandrar mellan alla 30 som är med. Det var i match nummer elva där Chelsea spelade mot Sunderland som Bosse hade tippat en bombsäker 1:a, trodde han i alla fall.

Matchen slutade med seger för Sunderland, 1-2. Bosse och gänget var säkra på att man bara skulle få 12 rätt på Stryktipset och hoppades på att få igen pengarna som man hade satsat, i bästa fall. Men efter att Bosse anlände till spelbutiken där han hade lämnat in raderna så upptäckte de att match nummer elva var fel, det var en 2:a i stället för en 1:a. Ett fel som visade sig vara värt 1,7 miljoner svenska kronor, spelgänget hade fått 13 rätt!

50 000 extra för gänget

Delar man sedan upp hela vinsten, spelgänget var ju trots allt 30 stycken så slutar det på ca: 51 000 kronor var. Då är det också borträknat 10 % som ska gå till det lokala fotbollslaget Piteå IF. Så här inför semester och sommar är det inte helt fel med 50 000 kronor extra i plånboken.

Bosse Lundkvist säger att han kommer att få höra det här för resten av livet, misstaget han gjorde när han tippade. Men det kan man ju ta när man har vunnit 1,7 miljoner säger han i en intervju i Aftonbladet

Comments are closed.