Spela Bingolotto under 2014 – Hiss eller diss?

Bingolotto var en gång i tiden höjdpunkten i veckan och hela familjen samlades i soffan framför tv:n med ”duttpennorna” i högsta hugg. Men Bingolottos framgångar är förbi, eller är det?

Vad hände egentligen? Varför falnade intresset för ett av Sveriges mest sedda tv-program genom tiderna?

Det som skedde var nog en verkan av flera olika faktorer. En orsak var att Leif ”Loket” Olsson slutade som programledare och ersattes av bland annat Lasse Kronér m.fl. Den starka tittarskaran tappade en stor idol. Det bästa på hela Bingolotto var när Loket skulle ringa upp vinnare vars nummer stod på lotterna som han hade dragit ur en urna. Det kunde bli så roligt och pinsamt ibland så att man var tvungen att springa ut ur rummet. Här kommer ett potpurri av roliga telefonsamtal som Leif ”Loket” Olsson gjorde i Bingolotto under sin tid där.

Online Bingo

Den andra orsaken till att tittarsiffrorna och försäljningen sjönk var att internet och online bingo blev allt större. Det är nog inte den främsta orsaken men det har säkert bidragit till att man tappade många av tittarna. Hos Bingolotto har man sett trenden och på sin hemsida så erbjuder man egna online bingo-spel för sina besökare.

Bingolotto 2014

Idag är det Marie Serneholt (A-teens) som är programledare för Bingolotto och man har försökt att föryngra programmet. Detta för att locka till sig den yngre publiken. Men man har också kvar dansbandsteman och kända svenska profiler för att attrahera den mogna skaran tittare.

En Bingolott kostar idag 50 kr att köpa.

Comments are closed.