Mästare i poker skänker bort en del av vinsten

Martin Jacobson är ny världsmästare i poker efter att ha tagit hem segern vid finalbordet i WSOP i Las Vegas, Nevada. I och med denna seger klev Martin in i skaran som första svensken att ha vunnit WSOP. Det skrevs pokerhistoria i november 2014! Martins vinnarpott slutade på över 70 miljoner svenska kronor och en del av dessa kommer han att skänka bort till välgörande ändamål.

Att Martin skulle ge bort en del av vinsten var redan klart före main event startade. Han är nämligen medlem i en välgörenhetsorganisation där pokerspelare skänker 2 % av sina vinster som sedan går till allt från att minska fattigdomen i världen och för att förbättra djurens rätt. Organisationen heter REG, Raising for Effective Giving och under WSOP var det totalt två pokerspelare som spelade för dem. Lokas Gloor som är styrelsemedlem i REG visste om vilka som satt vid borden under världsmästerskapen och han satt uppe hela natten för att se hur det gick för Martin Jacobson. 2 % på över 70 miljoner blir väldigt mycket pengar och REG kan nog räkna med minst 1 miljon kronor i bidrag från den nyblivne miljonären. När Aftonbladet frågade Lokas Gloor om summan så får man svaret;

– Vi har inte pratat med Martin än, som du förstår är han väldigt upptagen. Men det är väldigt troligt att det blir minst 200 000 dollar. Pengarna kommer att gå till någon av de välgörenhetsorganisationer som vi jobbar med.

Bokmarkera oss för mer poker- och spelnyheter!

Comments are closed.