Världens bästa pokerspelare

bästa pokerspelare

Vad krävs för att bli bra på poker? Om du drömmer om en framtid som professionell pokerspelare så kan det här vara något som du vill ta reda på. En bra start kan såklart vara att fördjupa sina kunskaper inom spelet, till exempel genom att låna hem en bok om poker alternativt leta fram en bra spelguide på nätet. Ett annat sätt att lära sig mer om hur man blir bra på poker kan vara att se närmre på de som anses vara världens bästa. Inte sällan så är det så att man kan läsa böcker som är skrivna av dessa spelare som inte har något emot att dela med sig av hur de tog sig till toppen.

Här är några av världens allra bästa pokerspelare. De har lyckats vinna med händer som vanliga spelare hade gett upp med och de har skapat sig namn som pokerstjärnor. En del är fortfarande igång medan andra har gått i pension.

Antonio Esfandiari – The Magician

Han har vunnit 41 WSOP cashspel och har 3 WSOP armband. Han har vunnit omkring 21 miljoner dollar på sina pokerspel. Mannen är känd för att vara mycket skarp och han spelar på ett stadigt vis. En senare vinst i WSOP Circuit Tournament på Bicycle Casino i Los Angeles var den som han tog hem i event nummer 9 där han kom först och vann $226,785.

Daniel Colman – mrGR33N13

Ett nicknamn som skiljer sig lite från andra och som Daniel Colman eventuellt bör byta. Det går nämligen bra och kanske kommer det att bli aktuellt med ett namn som är lite lättare att uttala om han fortsätter att vinna pokerspel i stora turneringar. Han har ett WSOP armband och har tjänat in mer än 17 miljoner dollar på poker. I det 45:e Annual World Series of Poker så vann han $1 000 000 No-Limit Hold’em turneringen. Det gav honom över 15 miljoner dollar. Det här är helt klart en spelare att hålla ögonen på.

Daniel Negreanu – Kid Poker

Kid Poker är ingen nybörjare och har haft titeln som proffs under många års tid. Han har också delat med sig av sina kunskaper i kurser. Med hela 6 WSOP armband så är han en mästare att se upp till. Han har tjänat lite mer än 16 miljoner dollar på sina spel och syns fortsatt runt borden i de stora eventen.

Jonathan Duhamel

Jonathan har inget smeknamn men det kanske kommer. Han har 26 WSOP cashspel under bältet och har tjänat omkring 14 miljoner dollar på pokerspel. Han har 3 WSOP armband och syns flitigt i olika pokerturneringar. Hans första stora vinst kom i World Series of Poker i Europa år 2015. Då tog han hem No Limit Holdem High Roller turneringen. Det gav honom en vinstsumma på 554,395 euro.

Phil Hellmuth – The Poker Brat

Han har ett kaxigt smeknamn men det kan man ha då man har vunnit så många pokerspel. Han har 14 WSOP armband. Med pokerspelen så har han lyckats dra in omkring 13 miljoner dollar. Phil har varit med i många stora pokerturneringar med stora prissummor och är idag en mycket känd spelare. År 2015 så tog han hem Razz Championship i World Series of Poker vilket gav honom en prissumma på $271,105.

Jamie Gold – Comeback Kid

Han har bara ett WSOP armband men har tjänat över 12 miljoner dollar på poker. På senare år så har han inte figurerat som vinnare i så många event men är fortfarande ett namn att räkna med. Det var år 2006 som han lyckades vinna 12 miljoner dollar på No Limit Holdem i World Series of Poker.

Sam Trickett – Tricky

Han har inte vunnit första plats men har ändå fått in över 11 miljoner dollar på pokerspel. År 2012 så kom han tvåa i World Series of Poker där han vann svindlande $10 112 001. Det var det som gjorde att han fortsatt räknas till de bästa pokerspelare som finns i världen.

Martin Jacobson

Martin har inget smeknamn och heller inget WSOP armband. Men han har tjänat mycket bra på sin poker. Det har blivit över 11 miljoner dollar och han fick första platsen år 2014 i World Series of Poker No Limit Holdem. Det gav en prissumma på 10 miljoner dollar.